Zo af en toe ga ik ook op mijn site even een kooktip geven want ik weet hoe moeilijk het is om elke keer weer creatief te zijn en iets te verzinnen om op tafel te zitten. Nou vorige week was het weer zo ver; ik kwam thuis na een lange dag werken en dacht oh nee wat moet ik nou weer maken voor mijn mannetje. Ik wist het niet en opeens bedacht ik me dat ik een paar dagen terug nog kippenboutjes had gekocht, het lag in de vriezer. In ieder geval wist ik dus op dat moment wat ik de volgende dag zou eten want heb ze direct de ochtend daarop uit de vriezer gehaald.
Maar wat is nu mijn eigen geheime recept hiervoor? Nou lees snel mijn zoete kip recept verder;
-Allereerst smeer ik de kip in met zoete Sojasaus/ Ketjap. Deze heb ik gekocht in supermarkt Jumbo maar het is in principe in alle grote supermarkten te koop. Beste is dit een hele dag in te laten intrekken dan is de smaak geweldig en goed ingetrokken. Je moet dit een beetje op gevoel doen, je kan het zo zoet maken als je zelf wilt.
-Vervolgens voeg ik nog wat honing toe om het nog even wat zoeter te maken. Denk aan twee eetlepeltjes per kippetje. Ook dit laat ik intrekken. Het hoeft niet perse maar ik doe het wel altijd.
-Vlak voordat ik het in de oven doe, voeg ik wat uitjes en stukjes knoflook toe voor wat extra smaak.
-Dan zet ik tegen het avondeten de oven aan, 200 graden om het een paar minuutjes voor te verwarmen en tjakaa je doet de kip erin. Je laat het dan zo een 45 minuten op bakpapier of op een schaal lekker liggen (tussen door kan je het nog even omdraaien).
-En smullen maar!:-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten